ORGINAL RECEPT ZA HIT POSLASTICU Domaći Vieneta sladoled, rashladite se sa stilom
![ORGINAL RECEPT ZA HIT POSLASTICU Domaći Vieneta sladoled, rashladite se sa stilom](/data/images/2022-07-04/664863_kolac-slatki-greh-pravi-letnji-k-390x220_f.jpg?timestamp=1656921610?timestamp=1656885600)
Sastojci:
500 ml slatke pavlake ( koristila zasladjenu )
50 gr šećera u prahu ( ako koristite mlečnu, nezaslađenu pavlaku onda dodajte još malo šećera )
100 gr crne čokolade
3 kašike ulja
7 – 8 kašika mleka
keks i seckani lešnik ( po mom izboru )
Priprema:
Otopiti čokoladu sa uljem i mlekom i ostaviti da se hladi.
Umutiti slatku pavlaku i šećer u prahu, dodati mascarpone sir i sve sjediniti.
U pleh, kalup, šta god da imate, dimenzija 30 x 20 ili sličnih staviti red bele smese pa išarati čokoladom i posuti keksom i lešnikom.
Opet staviti red bele smese i ponavljati postupak tako do kraja.
Ostaviti da se odhladi, neka 3h u zamrzivaču je dovoljno, preko noći će se potpuno stegnuti, ali onda ga ostavite 15 minuta da odstoji i secite i služite.
Možete da ga držite i u frižideru ukoliko želite samo kolač, a po dnu pospete malo keksa. Prijatno.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)