Pravi letnji ručak: Musaka od tikvica
Prste da poližeš
SASTOJCI:
- 2 tikvice
- 500g mlevenog mesa
- 2 čena belog luka
- 1 crni luk
- 3 jaja
- 1 šargarepa
- 1 kašičica aleve paprike
- 300ml mleka
- So,biber I suvi začin po ukusu
PRIPREMA:
Tikvice oljuštiti,iseći i posoliti. Crni i beli luk iseckati i propržiti na malo ulja, pa kad omekša dodati mleveno meso,rendanu šargarepu i alevu paprik, a potom i ostale začine.
Dinstati još malo.
Tikvice rasporedite po dnu tepsije, stavite meso odgore i preklopite ga ponovo tikvicama.
Peći u zagrejanoj rerni, na 200 stepeni oko 30 minuta. Pred kraj pečenja, umutite jaja sa mlekom i prelijte musaku.
Vratite u rernu da se zapeče 10-15minuta.