FANTASTIČNA POSLASTICA IZ BAKINE KUHINJE Slatka šarena pita, ukus i izgled za desetku
Poslastica koja je oduševila sve koji su je probali
Potrebno je:
Pleh 35x25
500 gr tankih kora
100 gr mlevenih oraha
100 gr maka
100 gr rogača
300 gr rendanih jabuka
sok od pola limuna
100 ml ulja
cimet..vanila
sok pola limuna
šećer
mleko
1 jaje
100 gr pavlake kisele i žumanace
Priprema:
Orah zasladite po želji, dodajte vrućeg mleka da dobijete gustinu da može da se maže.
Foto: Bakina kuhinja
U mak dodati šećer po želji, vruće mleko i umućano belance.
Foto: Bakina kuhinja
U rogač ide šećer i mleko , u jabuke ide 50 gr suvog groždja, cimet sok od pola limuna i šećer vanilin šećer. U sir ide žumance (po želji).
Pleh podmazati uljem 3 redjati kore jednu preko druge i premazivati uljem. Prvo idu jabuke, kore,rogač 3 kore premazane uljem, zatim ide sir pa3 kore, zatim mak pa 3 kore, i orah i zatvorimo sa 3 kore. Poći na 180 stepeni C 30 min. Izvaditi i premazati sa pavlakom i 1 žumancetom. Vratit još 30 minuta na 180 stepeni c. Pokriti krpom da se prohladi. Posuti prah šećerom zamirisanm vanilom.