FANTASTIČNA POSLASTICA IZ BAKINE KUHINJE Slatka šarena pita, ukus i izgled za desetku
Potrebno je:
Pleh 35x25
100 gr mlevenih oraha
100 gr maka
100 gr rogača
300 gr rendanih jabuka
sok od pola limuna
100 ml ulja
cimet..vanila
sok pola limuna
šećer
mleko
1 jaje
100 gr pavlake kisele i žumanace
Priprema:
Orah zasladite po želji, dodajte vrućeg mleka da dobijete gustinu da može da se maže.
U mak dodati šećer po želji, vruće mleko i umućano belance.
U rogač ide šećer i mleko , u jabuke ide 50 gr suvog groždja, cimet sok od pola limuna i šećer vanilin šećer. U sir ide žumance (po želji).
Pleh podmazati uljem 3 redjati kore jednu preko druge i premazivati uljem. Prvo idu jabuke, kore,rogač 3 kore premazane uljem, zatim ide sir pa3 kore, zatim mak pa 3 kore, i orah i zatvorimo sa 3 kore. Poći na 180 stepeni C 30 min. Izvaditi i premazati sa pavlakom i 1 žumancetom. Vratit još 30 minuta na 180 stepeni c. Pokriti krpom da se prohladi. Posuti prah šećerom zamirisanm vanilom.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)