STARINSKI RECEPT ZA POHOVANE TIKVICE U smesu od jaja naše bake su dodavale ovaj tajni sastojak

Slobodanka Ćorić | Žena 05.07.2022 15:57

Postoji mnogo načina da se spreme tikvice, ali pohovane su najbolje

Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

2 tikvice
100 g tvrdog sira
3 jajeta
1 kašičica mirođije
1/2 kašičice slatke paprike
1/3 kašičice bibera
1/2 kašičice bosiljka
soli po ukusu
100 g prezli
1 kašika brašna

Priprema:

Tikvice isecite po dužini, a zatim posolite i ostavite da stoje 15 minuta. U jaja dodajte začine, pa umutite i dodajte rendani sir. Prezle pomešajte sa brašnom, pa tikvice uvaljajte u prezle, a zatim u smesu sa jajima. Pržite u dobro zagrejanom ulju, pa vadite na ubrus da se lepo ocede.

Expand player
Pogledajte više