SOČNA KEKS TORTA PRELIVENA ČOKOLADOM Uspeva čak i početnicima, a priprema nije teška
Uz kombinaciju pudinga i vanile, imaćete odličan desert za letnje dane.
Sastojci:
500 g keksa
400 g banana
200 g nutele
Za fil:
80 g pudinga od vanile
200 g šećera
10 g vanilin šećera
1 l mleka
250 g krem sira
300 ml slatke pavlake
100 g lešnika
2 kašike vode
Za glazuru:
200 g čokolade
20 ml mleka
20 ml ulja
Priprema:
U mleko umočite keks, pa poređajte u kalup.
Premažite nutelom i poređajte još jedan sloj keksa.Šećer (150 g), vanilin šećer i puding pomešajte, pa sipajte mleko i promešajte tako da nema više grudvica.
Mešajte dok se kuva sve dok ne dobijete gustu smesu.Kada dobijete gustu smesu, onda sklonite sa šporeta da se ohladi.
U međuvremenu, u manju šerpu sipajte lešnike i dodajte vodu i šećer (50 g). Kada se karamelizuju stavite ih na pek papir i ostavite da se ohlade.
Kada umutite puding, dodajte mu krem sir i lešnike (usitnjene u blenderu), a zatim i slatku pavlaku.
To sjedinite sve sa mikserom.
Pola fila sipajte preko keksa, pa poređajte banane isečene na debele kolutove, pa preko još jedan sloj fila.
U frižideru poslastica treba da se hladi, a kada završite prelijte kolač sa čokoladom koju ste otopili.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)