Najbolji izbor za večeru: Napravite salatu zbog koje sigurno nećete ogladneti u pola noći
Recepet za četiri porcije
POTREBNO:
Za leblebije:
- 2 konzerve leblebija
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašičice čilija u prahu
- 1 kašika sveže seckane majčine dušice
- so i biber
Za pripremu kukuruza i paradajza:
- 6 glavica mladog luka
- 3 klipa kukuruza
- 500 g čeri paradajza
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 limeta
- 2 kašike sveže seckanog bosiljka
- so i biber
Za sastavljanje salate:
- 1 glavica zelene salate
- 2 glavice endivije
- 2 glavice radiča
- 4 komada kuvanih pilećih prsa
- 2 i po šolje graška
- ¾ šolje kozijeg sira
- ¾ šolje ljutog sosa sa limunom i biljem
PRIPREMA:
Zagrejati rernu do 250 stepeni. Pleh obložiti papirom za pečenje. Leblebije pomešati sa maslinovim uljem, čili prahom, majčinom dušicom, biberom i solju. Sipati ih zatim na pleh i peći u rerni dok ne porumene, oko 15 minuta. Ostaviti da se ohlade na sobnoj temperaturi. S druge strane u posudi srednje veličine pomešati mladi luk, kukuruz, paradajz, maslinovo ulje, koricu i sok od limete, bosiljak, so i biber.
Za sastavljanje salate uzeti širu plitku posudu i staviti zelenu salatu na nju na jednom kraju. Zatim poređati radič, a na kraju endiviju. Tri zelenila bi trebalo da posudu dele na tri celine. Nakon toga preko salata staviti mešavinu sa kukuruzom i paradajzom, do nje grašak i piletinu, a na samom kraju leblebije i koziji sir. Služiti uz sos od limuna i bilja sa strane.