UKUS JE FENOMENALAN Pravo je vreme za lagan letnji kolač sa ribizlama (VIDEO)
Savršen letnji desert koji se lako pravi
Iz bakine kuhinje, stiže nam provereno dobar recept za kolač koji ćete uvrstiti u listu omiljenih.
Potrebno je:
Prvi biskvit
3 žumanca
100m, jogurta
50 ulja
150 gr brašna
50 gr griza
1/2 peciva
korica limuna
Foto: Bakina kuhinja
Voće
300 gr ribizli (može maline ili drugo voće)
Treći deo:
3 belanca
50 gr šećera
1 vanočin šećer
Priprema:
Umutiti penasto žumanca sa šećerom, dodati brašno griz sa praškom za pecivo, koricu limuna, jogurt i ulje i sve izjednačiti.
Pleh 22 cm obložiti pek papirom i peći 10 minuta na 200 stepeni.
Foto: Bakina kuhinja
Izvaditi poređati voće i sipati umućena belanca sa šećerom i vanilin šećerom.
Vratiti u rernu i smanjiti na 180 stepeni i peći još 20-30 minuta da belanca dobiju krem boju. Seći potpuno ohlađen. Uživajte!
BONUS VIDEO: