POSLASTICA ZA PAMĆENJE Napravite čokoladni kolač sa džemom od kajsija
Ovaj kolač je toliko mekan i sočan, da ćete ga jedva seći, a vaši ukućani i gosti će vam tražiti da ga stalno pravite.
Sastojci:
2 jajeta
150 g margarina
150 g šećera
250 g brašna
1 kesica praška za pecivo
250 ml mleka
50 g kakao praha
Za nadev:
džem od kajsija
Za glazuru:
250 g čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
Priprema:
Omekšali margarin umutite sa jajima da postane penast, pa sipajte šećer i sve još malo miksujte. Lagano dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao prah, pa ručno izmešajte da dobijete kompaktnu smesu. Obložite pleh papirom za pečenje, pa ravnomerno izlijte testo. Pecite u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Kada bude pečen ostavite da se ohladi, a potom dobijenu koru presecite po dužini na dva dela. Bogato premažite džemom od kajsije, pa ih ponovo spojite i pritisnite. Čokoladu za preliv otopite sa uljem, i time prelijte biskvit. Ostavite da se u potpunosti ohladi, pa secite na kocke i služite.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)