EVO KAKO TREBA PRAVILNO ČUVATI LUBENICU Ovaj trik će vam pomoći da duže ostane sveža
Oni savetuju da lubenicu koja nije sasvim zrela ostavite na sobnoj temperaturi, ali van direktnog sunčevog svetla jer će tako ona zadržati svoje hranjive materije i ukus, dok će u frižideru brže izgubiti ukus i boju.
Lubenica će izdržati i do dve nedelje u sobi koja je umerene temperature ili lagano klimatizovana.
Ako je vaša lubenica već zrela, a nemate vremena da je pojedete, nemojte je seći.
U tom slučaju stavite celu lubenicu u frižider, gde može ostati sveža još dve do tri nedelje.Na ovaj način niska temperatura će usporiti proces zrenja.
Frižider je dobra opcija i ako je lubenica već isečena, a tada treba staviti komade u hermetički zatvorenu posudu za skladištenje hrane ili u plastičnu foliju, kako biste sačuvali teksturu i sočnost, ali i kako bi komadi lubenice upili što manje drugih mirisa iz frižidera.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)