Poslastica za celu porodicu: Mafini sa jagodama i šlagom
Ukus će vas oduševiti
POTREBNO – za 12 mafina:
Za mafine:
- 1 šolja jagoda, sitno isečenih
- 1/4 šolje smeđeg šećera
- 3 jaja
- 1 šolja šećera
- 1 kašičica čistog ekstrakta vanile
- 1 i po šolja brašna
- 1 i po kašičica praška za pecivo
- ½ kašičice soli
- 1 šolje pavlake za kuvanje
Za fil:
- 1 i po šolja pavlake za kuvanje
- 1/3 šolje šećera u prahu
- 6 jagoda
PRIPREMA:
Zagrejati rernu do 180 stepeni. Kalup za mafine ispuniti korpicama i ostaviti po strani. Za pripremu mafina potrebno je u posudi srednje veličine pomešati jagode sa šećerom i pustiti da malo odstoji. S druge strane mikserom umutiti jaja sa šećerom. Dodati smesi brašno, prašak za pecivo i so, pa promešati da se sve sjedini. Dodati pavlaku i mešati dok se ne dobije glatko testo.
Sipati testo u korpice, puneći svaku do 2/3. Kašikom staviti mešavinu sa jagodama u sredinu, a zatim dodati još malo testa s vrha preko jagoda. Ponavljati postupak dok ima sastojaka. Staviti u rernu i peći dok mafini ne postanu zlatno smeđe boje, oko 15 minuta. Ostaviti ih da se potpuno ohlade.
Za pripremu fila potrebno je pavlaku umutiti mikserom sa šećerom u prahu, a zatim na svaki mafin staviti po dve kašike fila i polovinu jagode.