Lagan i kremast: Recept za namaz od spanaća
Lako se pravi
Sastojci:
- 1 glavica pečenog belog luka
- 300 g svežeg baby spanaća
- 4 kašike maskarponea ili krem sira
- 60 g rendanog sira po izboru
- nekoliko listova bosiljka
- sok od 1/2 limuna
- malo maslinovog ulja
- so, biber
Priprema:
Glavicu luka ispecite tako što ćete neočišćenu glavicu preseći na vrhu tako da se čenovi vide, prelijte maslinovim uljem, i umotajte u alu foliju. Pecite na 180 stepeni 40 minuta. Nakon toga samo istisnite čenove u činiju.
Spanać prelijte kipućom vodom i poklopite na par minuta. Zatim procedite i prelijte hladnom vodom kako bi spanać zadržao boju. Procedite. Potom sve sastojke ubacite u činiju i štapnim mikserom mutite do kremaste strukture. Sipajte u teglicu i čuvajte u frižideru.