Lagan i kremast: Recept za namaz od spanaća
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 glavica pečenog belog luka 
  • 300 g svežeg baby spanaća
  • 4 kašike maskarponea ili krem sira
  • 60 g rendanog sira po izboru
  • nekoliko listova bosiljka
  • sok od 1/2 limuna
  • malo maslinovog ulja
  • so, biber

Priprema:

Glavicu luka ispecite tako što ćete neočišćenu glavicu  preseći na vrhu tako da se čenovi vide, prelijte maslinovim uljem, i umotajte u alu foliju. Pecite na 180 stepeni 40 minuta. Nakon toga samo istisnite čenove u činiju.

Spanać prelijte kipućom vodom i poklopite na par minuta. Zatim procedite i prelijte hladnom vodom kako bi spanać zadržao boju. Procedite. Potom sve sastojke ubacite u činiju i štapnim mikserom mutite do kremaste strukture. Sipajte u teglicu i čuvajte u frižideru.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading