SPREMITE KUKURUZ NA MEKSIČKI NAČIN Gotov za dvadeset minuta, a jede se brzinom svetlosti
Zanimljiv i ukusan način pripreme kukuruza, najpre se obari, a posle grilovanja premaže sa finim aromatičnim premazom. Servirajte ga dok je vruć i uživajte!
Sastojci:
pet klipova kukuruza
pola šolje majoneza
kašičica rendane kore limete
kašika soka od limete
maslinovo ulje
pola šolje iseckanog korijandera
četvrt šolje parmezana
ljuta tucana ili mlevena paprika
Priprema:
Kukuruz kuvati u slanoj, ključaloj vodi oko pet minuta da malo omekša.
U međuvremenu pomešati majonez, sok i koru limete, so i biber. Klipove kukuruza premazati sa malo maslinovog ulja, te peći na roštilju ili gril tiganju na umerenoj vatri dok ne dobije lepu boju sa svih strana.
Prebaciti na tanjir, premazati pripremljenom smesom, posuti parmezanom, korijanderom i ljutom mlevenom paprikom, pa poslužiti.
Prijatno!
BONUS VIDEO: