OVO JE SAVRŠENSTVO BEZ ŠEĆERA Čizkejk sa borovnicama koji se peče za deset minuta
Ovog vikenda uživajte u slatkim zalogajima bez unosa šećera

Foto: Shutterstock
Kolači koji se peku nisu omiljeni tokom letnjeg perioda, ali obzirom da su poslednjih dana temperature malo niže, donosimo vam predlog za odličan kolač sa borovnicama u koji ne ide šećer i za njegovu pripremu potrebno je manje od pola sata.
Sastojci za koru:
500 grama krem sira poput maskarponea
2 pune kašike milerama
4 pune kašike eritritola ili 2 stevie
4 jaja sobne temperature
2 pune kašike bademovog brašna
Sastojci za fil:
250 mililitara slatke pavlake bez šećera
150-200 grama borovnica
Priprema:
Žicom umutiti krem sir, mileram i zaslađivač. Onda dodavati jedno po jedno jaje i mutiti žicom, na kraju dodati bademovo brašno i sve lepo umešati.
Kalup za pečenje (20 do 22 centimetara) obložiti papirom za pečenje, zagrejati rernu dobro, na dno rerne staviti šerpu sa ključalom vodom, sipati masu u pekač i staviti da se peče.
Peći na 250 stepeni 10 minuta u dobro zagrejanoj rerni, a potom na 160 stepeni još 50 minuta.
Odškrinuti rernu vrlo malo i isključiti, ostaviti tako da se hladi bar 4 sata ili preko noći.
Nakon toga umutiti 250 mililitara slatke pavlake nafilovati preko kolača i poređati borovnice.
Kolač za uživanje bez griže savesti, kaloričan jeste, ali ne treba vam više od jednog parčeta da zadovovoljite potrebu za nekom finom poslasticom.
BONUS VIDEO: