OVO JE SAVRŠENSTVO BEZ ŠEĆERA Čizkejk sa borovnicama koji se peče za deset minuta
Ovog vikenda uživajte u slatkim zalogajima bez unosa šećera
Kolači koji se peku nisu omiljeni tokom letnjeg perioda, ali obzirom da su poslednjih dana temperature malo niže, donosimo vam predlog za odličan kolač sa borovnicama u koji ne ide šećer i za njegovu pripremu potrebno je manje od pola sata.
Sastojci za koru:
500 grama krem sira poput maskarponea
2 pune kašike milerama
4 pune kašike eritritola ili 2 stevie
4 jaja sobne temperature
2 pune kašike bademovog brašna
Sastojci za fil:
250 mililitara slatke pavlake bez šećera
150-200 grama borovnica
Priprema:
Žicom umutiti krem sir, mileram i zaslađivač. Onda dodavati jedno po jedno jaje i mutiti žicom, na kraju dodati bademovo brašno i sve lepo umešati.
Kalup za pečenje (20 do 22 centimetara) obložiti papirom za pečenje, zagrejati rernu dobro, na dno rerne staviti šerpu sa ključalom vodom, sipati masu u pekač i staviti da se peče.
Peći na 250 stepeni 10 minuta u dobro zagrejanoj rerni, a potom na 160 stepeni još 50 minuta.
Odškrinuti rernu vrlo malo i isključiti, ostaviti tako da se hladi bar 4 sata ili preko noći.
Nakon toga umutiti 250 mililitara slatke pavlake nafilovati preko kolača i poređati borovnice.
Kolač za uživanje bez griže savesti, kaloričan jeste, ali ne treba vam više od jednog parčeta da zadovovoljite potrebu za nekom finom poslasticom.
BONUS VIDEO: