Lagana i sočna: Pita sa breskvama i bademima

alo.rs/informer/Lj.Č. | Žena 11.07.2022 13:00

Uživaćete u svakom zalogaju

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za testo:

  • 250 g brašna
  • prstohvat soli
  • kašika šećera u prahu
  • 170 g putera
  • jaje
  • 1-2 kašike hladne vode

Za nadev:

  • 700 g breskvi
  • 2 jajeta
  • 120 g šećera
  • kašika brašna
  • četvrtina kašičica cimeta
  • 150 ml milerama ili punomasne kisele pavlake
  • plus šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Zamesite testo od navedenih sastojaka, formirajte loptu, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižideru na pola sata. Breskve oljuštite i isecite na manje komade.

U drugoj posudi umutite jaja i šećer, dodajte brašno, cimet, a zatim mileram. Ohlađeno testo tanko razvaljajte i formirajte po kalupu za pite. Po testu rasporedite breskve i prelijte smesom od jaja i milerama.

Pecite 20 minuta na 180 stepeni, pospite listićima badema i pecite još dvadesetak minuta. Prohlađenu pitu pospite šećerom u prahu.

Expand player
Pogledajte više