Cela kuća će mirisati: Recept za tart sa jabukama
Potrebni sastojci:
- 2/3 šolje brašna
- 3 kašike neslanog putera (isečen na 3 jednaka dela)
- 1 kašika biljnog ulja
- ½ kašike šećera
- 1/8 kašike soli
- 1 kašika hladne vode
- 2 jabuke, isečene na tanke komade
- 2 kašike šećera (za preko)
- 3 kašike putera isečenog na kocke (za preko)
Način pripreme:
Izmiksati brašno, puter, šečer, malo soli, ulje i vodu, u količini koja je navedana. Sve sastojke dobro umesiti i staviti u frižider na 20 minuta.
Razvući testo oklagijom i staviti u kalup. Jabuke iseći na tanke kriške i poređati preko, i zatim staviti sinte kockice putera preko jabuka. Staviti u rernu i peći oko 40 minuta na 200 stepeni. Kada je pečenje gotovo pospite tart sa šećerom u prahu i služite uz sladoled po želji.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)