ZASLADITE SE SPECIJALITETOM BAKINE KUHINJE Savršen kolač sa orahom, jednostavno se pravi, a ukus da se istopiš od miline
Brzo se sprema, a još brže pojede
Potrebno je:
3 jaja
100 gr šećera
200 gr brašna
1 prašak za pecivo
100 gr. maslaca
150 gr ml. oraha
1/2 kašičice cimeta
200 gr ml. plazme
500 ml mleka
100 gr suvog grožđa u rumu
korica limuna
2 kašike prah šećera
50 ml ulja
100 ml mleka za testo
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo otopljen maslac, ulje, korica limuna, mleko i sve izjednačiti.
Foto: Bakina kuhinja
Tepsija 35x25 obložiti pek papirom pa sipati pola testa. Zapeći na 200 stepeni C 15 minuta. Podgrejati 500 ml mleka, orahe zasladiti po želi. Sipati mleko u orah dodati pola kašičice cimeta da orah bude malo ređi.
U plazmu ocediti suvo groždje ubaciti mleko pa izjednačiti, Na pečen biskvit dodati prvo plazmu pa rasporediti. odozgo dodati oraž i poravnati. Istresti drugi deo testa pa prekriti nadev.