NEČISTOĆE SA DASKE ĆE NESTATI Potrebno je samo da iskoristite ove tri namirnice za čišćenje
Svakodnevno u kuhinji koristimo dasku za seckanje.Vremenom se na njoj nagomilaju određene nečistoće koje treba očistiti
Ozbiljna pretnja za naše zdravlje može da postane nepravilna nega.
Za razliku od plastičnih dasaka koje možete prati u mašini za posuđe, drvene kuhinjske daske zahtevaju malo više pažnje.
So, limun i soda bikarbona su odlično rešenje
Dasku je potrebno očistiti, isprati i osušiti s obe strane ploče jer tečnost iz hrane može kapnuti i na drugu stranu te je tako zaprljati.
Kako biste bili sigurni da ćete uspešno ukloniti sve bakterije, drvenu dasku možete umesto hemijskim sredstvima očistiti i pomoću dve namirnice koje imate u kuhinji, a to su so i limun.
Sve što treba da uradite je da posipate so po dasci te je izribate polovinom limuna.Tako očišćenu dasku ostavite nekoliko minuta da odstoji, a zatim je isperite toplom vodom.
Kako biste s daske uklonili i neugodne mirise, ovoj mešavini dodajte i sodu bikarbonu.
Osušite ih dobro
Prilikom čišćenja drvenih dasaka, ali i bilo kojeg drugog drvenog pribora, preporuka je da ih operete s malo deterdženta za suđe, isperete vrućom vodom, obrišete i ostavite da se osuše u uspravnom položaju, kako bi se sa svih strana "provetrile".
Nikako ih nemojte prati u mašini za suđe jer će ih jak mlaz vruće vode u kombinaciji s hemikalijama učiniti podložnima pucanju i savijanju.
Ako daska ima nekoliko većih udubljenja od noža, potrudite se da ih dobro očistite.
BONUS VIDEO: