SPREMITE PUNJENU PAPRIKU SA PRŽENOM DIMLJENOM SLANINOM Isprobajte novi ukus prema sledećem receptu (VIDEO)
Napravite punjenu papriku na potpuno drugačiji način
Iz bakine kuhuinje ovoga jutra stiže nam recept za punjenu papriku, ali na potpuno drugačiji način od onoga što smo navikli.
Potrebno je da ovom tradicionalnom jelu, dodate jedan sastojak, koji će mu dati potpuno drugačiji ukus.
Foto: Bakina kuhinja
Potrebno je:
Paprike babure
600 gr mlevenog mesa
150 gr suve slanine (najbolja domaća dimljena)
1 glavica crnog luka
2-4 čena belog luka
1 veći paradajz sveži na kockice + 1 za zatvaranje
50 gr. opranog pirinča obarenog
2 jaje
crvena mlevena paprika
ml. biber
soli ..ulje
1 kašika brašna
200 ml. kuvanog paradajza
Foto: Bakina kuhinja
Priprema:
Na ulju propržiti seckan crni luk i beli luk.Dodati seckan beli luk.Ubaciti mleveno meso pa dinstati da ispari tečnost. Dodati obaren pirinač, a mlevenu papriku posoliti i pobiberiti. Ubaciti jaja i sve izjednačiti.
Puniti paprike. Zatvarati kriškama paradajza. Ređati u plepodmazan pleh.U 200 ml vode dodati paradajz i kašiku brašna i sipati u pleh sa paprikom.
Pouljiti i peći sat vremena na 220 stepeni C oko 50 min.Pokriti folijom pred kraj otkriti da porumene.
BONUS VIDEO: