SPREMITE ČOKOLADNI KOLAČ SA RUMOM I ORASIMA Topi se u ustima
Shutterstock

Ne zna se da li je ukusniji ili lepše miriše, zbog čega će vam ceo komšiluk tražiti recept.

Sastojci:

Za koru:

6 belanaca
200 g šećera
2 kašike brašna
200 g mlevenih oraha
70 g kakao praha
2 kašike ruma

Za krem:

6 žumanaca
200 g šećera u prahu
100 g maslaca
100 g čokolade
3 kašike ruma

Priprema:

Belanca mutite dok ne dobijete čvrst sneg, uz postepeno dodavanje šećera. Nakon toga ubacite preostale sastojke, pa sve ručno sjedinite i dobijenu smesu ulijte u pleh za pečenje, koji ste obložili pek papirom.

Rernu zagrejte na 180 C i pecite oko 25 minuta. Za to vreme pripremite krem. Žumanca umutite sa šećerom u prahu dok ne postanu penasta, a potom ih kuvajte na pari uz konstantno mešanje oko 15 minuta.

Pred kraj kuvanja u činiju dodajte izlomljenu čokoladu, maslac i rum, pa sve lepo sjedinite da dobijete ujednačenu kremu. Kada je kolač pečen prelijte ga dobijenim prelivom i ostavite da se skroz ohladi, a potom prebacite u fružider na minimum tri sata. Nakon toga secite ga na kocke željene veličine i služite.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading