štrukle
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Sastojci:

500 g kora za pitu

dve veće tikvice
1/2 dl ulja
200 g šećera
dva jajeta
kesica praška za pecivo
kesica vanilin-šećera
10 kašika mleka
tri kašike griza
muskatni oraščić
100 g suvog grožđa
šećer u prahu

Priprema:

Oljuštite tikvice, isecite na kocke i obarite zajedno sa šećerom i uljem.Obarene tikvice ispasirajte, dodajte mleko, jaja, vanilin-šećer, griz i prašak za pecivo.

Sjedinite smesu, pa dodajte i suvo grožđe.Pleh ili tepsiju podmažite pa ređajte koru po koru i na svaku stavljajte po nekoliko kašika fila.

Kore pritom malo gužvajte da bi pita bila vazdušasta.Pecite na 200 stepeni oko pola sata.Pečenu pitu isecite na kocke i pospite šećerom u prahu i rendanim muskatnim oraščićem.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading