SPREMITE KNEDLE SA KAJSIJAMA Uvek su rado viđene na trpezi
Ukoliko volite knedle sa šljivama, onda je vreme da isprobate ove sa kajsijama. Mnoge domaćice kada spremaju knedle prave i sa šljivama i kajsijama kako bi imale veći izbor za goste
SASTOJCI:
500 ml mleka
250 g brašna
250 g griza
125 g prezli
veće jaje
prašak za pecivo
vanilin-šećer
20 manjih kajsija
PRIPREMA:
Griz skuvati u mleku da se dobije gušća smesa, pa ohladiti.
Dodati jaje, brašno i prašak za pecivo, sve dobro sjediniti, pa kidati komade testa, rastanjiti na dlanu, na svaki staviti po jednu očišćenu kajsiju, te formirati knedle.
Kuvati u ključaloj vodi dok ne isplivaju na površinu.Prezle propržiti na malo ulja, dodati oceđene knedle, promešati da se oblože sa svih strana, pa poslužiti.
BONUS VIDEO: