NAPRAVITE VOĆNU MARKIZU Kraljica svih poslastica puna osvežavajućeg krema

informer/Alo.rs/J.M. | Žena 15.07.2022 14:25

Markiza torta je kraljica svih poslastica. Osim čokoladne, postoji i voćna varijanta

Shutterstock

Topi se u ustima, a za njenu pripremu nije potrebno ni mnogo sastojaka, ni previše vremena.

U originalnoj verziji se pravi sa živim jajima, ali u ovom receptu fil se kratko kuva. 

Savršeno kremasta i osvežavajuća, osvaja kako ukusom tako i izgledom, a najteži deo je da sačekate da se stegne.

Sastojci:

Za fil:

3 jajeta
120 g šećera u prahu
20 g brašna
20 g kukuruznog skroba
1 kašika ekstrakta vanile
500 ml mleka
250 ml slatke pavlake

I još:

300 g malina

300 g piškota
150 ml mleka

Priprema:

Piškote malo namočite u mleko, pa ih ređajte u krug, uz ivice kalupa prečnika 24 cm i na dno. Cela jaja pomešajte sa šećerom u prahu, pa ih ručno umutite. Dodajte brašno, skrob i ekstrakt vanile, pa ponovo sve sjedinite.

Sipajte mleko i kuvajte na umerenoj vatri, uz konstantno mešanje dok ne počne da se zgušnjava. Sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi. U ohlađeni fil dodajte slatku pavlaku, pa mikserom sve umutite da dobijete ujednačen krem. Ubacite 100 grama malina i još jednom sve izmiksajte.

Smesu ulijte u kalup preko piškota i špatulicom lepo poravnajte. Ukrasite odozgo sa preostalim malinama. Tortu stavite u frižider na dva sata da se stegne. Nakon toga skinite prsten sa kalupa, secite i služite.

BONUS VIDEO:

 

Expand player
Pogledajte više