NAPRAVITE PITU BEZ KORA PO OVOM RECEPTU Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je fenomenalan (VIDEO)
Obrok savršen za svako doba dana
Iz bakine kuhinje stiže nam još jedan provereno dobar recept za pitu bez kora.
Potrebno je:
200 gr mlevenog mesa
1 veći krompir rendan
1 jaje
beli luk u granulama, mleveni biber
1/2 kašičice mlevene crvene paprike
1 kašika soja sosa
1 kašičica suvog začina ili samo soli
1 kašičica origana
seckan peršunov list
Foto: Bakina kuhinja
Za preliv je potrebno:
3 jaja
1 puna kašika kisele pavlake
1 kašika mladog sira
100 gr rendanog kačkavalja
malo belog luka
Priprema:
U mleveno meso dodati krompir, jaje, beli luk biber, soja sosa, dodati soli ili suvi začin,origano i peršunov list seckan.
Sve dobro izjednačiti.Na dno tepsije, moja je 22 cm u prečniku rasporediti 2 kašike rendanog kačkavalja pa meso odozgo raširiti po dnu.
Foto: Bakina kuhinja
Umutiti jaja, dodati pavlaku sir, kačkavalj, i beli luk.
Sve umutiti i preliti. Odozgo može još malo kačkavalja.
Peče se na na 200 stepeni 30 minuta. Ostaviti da se lepo prohladi pa seći.
BONUS VIDEO: