BOLJI JE OD KUPOVNOG Napravite sami kineski miks sa piletinom i nudlama-preliv će vam se posebno dopasti
Kombinovanjem određenog povrća, uz piletinu i pirinčane nudle, dobićete najlepši kineski miks koji ste ikada jeli
Iako će vam trebati malo više vremena, nego samo da poručite ili odete u restoran, kinesku hranu možete napraviti i sami, kod kuće.
Odaberite najsvežije i najukusnije namirnice i spremite se za kraće stajanje kraj šporeta.
Ukoliko imate vok, priprema će ići lakše, ali i običan tiganj i te kako može da posluži.
POTREBNO:
350 g rezanci sa jajima* (nudle)
450 g tanko isečenih, na duže trake, pilećih prsa, kako bi se brže pripremale
1/2 zelene paprike
1/2 žute paprike
1 šolja šargarepe
1 šolja pečuraka
1 srednji luk
4-5 mladog luka
1 kašičica sitno seckanog đumbira
1 kašika sitno seckanog belog luka
1-2 zelenog čilija
*pratite uputstva na pakovanju za kuvanje rezanaca (obično ne duže od 3 minuta, inače će postati lepljivi i kašasti)
Marinada za piletinu:
1 kašičica sode bikarbone
1 kašika soja sosa
1/4 kašičice crnog bibera
prstohvat soli (po ukusu)
*marinirajte oko 20 minuta
Sos za 350 g rezanaca:
dve kocke pilećeg bujona, dobro ih promešajte u 1 šolji ključale vode
1,5 kašike soja sosa
2 kašike sosa od ostriga (možete preskočiti ako vam se ne sviđa miris)
2 kašike čili sosa od belog luka
1 kašika kečapa (opciono)
Dodatno:
Susamovo ulje
Seme susama
Zeleni mladi luk
POSTUPAK:
Piletinu umuljajte u marinadu, pa ostavite oko 20 minuta. Potom je izgrilujte, izvadite iz voka, pa prvo ubacite luk, a potom i ostalo povrće. Grilujte još malo, pa dodajte rezance i sos. Mešajte dok tečnost skoro ne ispari, dodajte piletinu, pa ponovo promešajte.
Pospite susamom i mladim lukom i to je to.
Prijatno!
BONUS VIDEO: