Uživaćete u ukusu: Recept za čorbu od kukuruza
SASTOJCI:
- 30 ml maslinovog ulja
- kašika maslaca
- veća glavica crnog luka
- struk praziluka
- četiri čena belog luka
- 500 g kukuruza
- litar bistre pile}e supe
- 250 ml pavlake za kuvanje
- so, biber
PRIPREMA:
U šerpi zagrejati ulje i maslac, pa kratko propržiti sitno iseckan crni luk i praziluk. Dodati izgnječen beli luk, mešati još minut, te dodati kukuruz i mešati još pet minuta.
Naliti supom, začiniti po ukusu, smanjiti vatru i lagano krčkati desetak minuta. Čorbu potom izmiksati u blenderu ili štapnim mikserom, vratiti na ringlu, umešati pavlaku, pa kuvati još pet minuta.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)