Malo drugačija verzija: Musaka sa pečurkama
Foto: Shutterstock

Sastojci
Za musaku:

  • 300 g šampinjona
  • 1-2 šargarepe
  • 1-2 glavice mladog crnog luka
  • 4-5 krompira (srednje veličine)
  • po potrebi ulje
  • po ukusu so
  • po ukusu biber
  • po ukusu beli luk
  • po ukusu biljni začin
  • po ukusu peršunov list

Preliv:

  • 1.5 dl pavlake za kuvanje
  • 1 jaje

Priprema

Izdinstati sitno naseckan crni luk, šargarepu i šampnjone, nekih desetak minuta. Posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati i malo belog luka (sitno naseckanog ili u granulama).

Krompir iseći na tanke kolutove i poređati jedan red u nauljenu tepsiju. Preko sipati nadev od pečuraka, pa opet red tanko sečenih krompira. Naliti uljem u kome su se dinstale pečurke sa vrlo malo dodate vode.

Peći u rerni na 180C 20-30 minuta, a onda spremiti preliv: umutiti jaje sa pavlakom za kuvanje i malo biljnog začina, pa preliti musaku pripremljenim prelivom i posuti seckanim peršunovim listom i peći još oko 30minuta (da krompir ne bude živ).

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading