Malo drugačija verzija: Musaka sa pečurkama
Sastojci
Za musaku:
- 300 g šampinjona
- 1-2 šargarepe
- 1-2 glavice mladog crnog luka
- 4-5 krompira (srednje veličine)
- po potrebi ulje
- po ukusu so
- po ukusu biber
- po ukusu beli luk
- po ukusu biljni začin
- po ukusu peršunov list
Preliv:
- 1.5 dl pavlake za kuvanje
- 1 jaje
Priprema
Izdinstati sitno naseckan crni luk, šargarepu i šampnjone, nekih desetak minuta. Posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati i malo belog luka (sitno naseckanog ili u granulama).
Krompir iseći na tanke kolutove i poređati jedan red u nauljenu tepsiju. Preko sipati nadev od pečuraka, pa opet red tanko sečenih krompira. Naliti uljem u kome su se dinstale pečurke sa vrlo malo dodate vode.
Peći u rerni na 180C 20-30 minuta, a onda spremiti preliv: umutiti jaje sa pavlakom za kuvanje i malo biljnog začina, pa preliti musaku pripremljenim prelivom i posuti seckanim peršunovim listom i peći još oko 30minuta (da krompir ne bude živ).
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)