MOĆNA VITAMINSKA ČORBA Ukoliko dodate ovaj začin, ukus će biti neverovatan

informer/Alo.rs/J.M. | Žena 22.07.2022 15:30

Nutricionista Branka Mirković otkrila je za kako se pravi posna, vitaminska čorba koja će nam biti idealan obrok za tople dane

Foto: Shutterstock

0snova za čorbu:

1 supena kašika ulja najbolje maslinovog

2. 150 gr rendane šargarepe

3. 50 gr rendanog korena celera

4. 1 srednja glavica crnog luka

5. 4 čena belog luka

Dodaci od kojih zavisi ukus čorbe:

1. paradajz pasirani ili pelat 3 dl do 5 dl

2. 150 gr šargarepe šećene na kolutiće

3. paprika zelena

4. krompir na komade 150 gr

5. zeleno povrće, blitva, spanać, tikvice…

6. kupus mladi, keleraba

Začini: biber, so, crvena paprika, suvi začin

Sveži začini, peršun, celer list, mirođija, vlašac po želji i ukusu

Zakuvati sa:

1. umućeno jaje i polako preko viljuške zakuvati

2. umutiti jedno jaje, kašika ulja i kašika brašna, posoliti, dobro izmešati viljuškom. Kašicicom vaditi i zakuvati

3. posno : 1 supena kašika brašna, 1 kašika vode isti odnos i jedna kašika ulja, so, izmešati i vaditi kašikom i zakuvati

4. klasične knedle od griza 3 jaja, 3 kašike griza i 3 kašike ulja, so, ohladiti i zakuvati

Priprema:

Narendati šargarepu i koren celera, mogu se koristiti i stabljike celera, njih iseći popreko, iseckati crni luk i  beli luk.

Samo malo zagrejati maslinovo ulje i dodati rendanu šargarepu i koren celera, kada povrće malo omekša dodati luk crni i beli, promešati i ostaviti da omekša, poklopiti i prodinstati.

Dodati ostalo povrće po zelji. Dodaje se povrće po dužini kuvanja odnosno tvrdoći. Ako dodajete blitvu ili spanać ono se dodaje na kraju. Prodinstati. Naliti paradajzom i vodom ili samo vodom i dodati suve začine, prokuvati. Kada je gotovo, iseckati sveže listove, peršuna, celera, mirođije po želji.

BONUS VIDEO:

 

Expand player
Pogledajte više