MOĆNA VITAMINSKA ČORBA Ukoliko dodate ovaj začin, ukus će biti neverovatan
0snova za čorbu:
1 supena kašika ulja najbolje maslinovog
2. 150 gr rendane šargarepe
3. 50 gr rendanog korena celera
4. 1 srednja glavica crnog luka
5. 4 čena belog luka
Dodaci od kojih zavisi ukus čorbe:
1. paradajz pasirani ili pelat 3 dl do 5 dl
2. 150 gr šargarepe šećene na kolutiće
3. paprika zelena
4. krompir na komade 150 gr
5. zeleno povrće, blitva, spanać, tikvice…
6. kupus mladi, keleraba
Začini: biber, so, crvena paprika, suvi začin
Sveži začini, peršun, celer list, mirođija, vlašac po želji i ukusu
Zakuvati sa:
1. umućeno jaje i polako preko viljuške zakuvati
2. umutiti jedno jaje, kašika ulja i kašika brašna, posoliti, dobro izmešati viljuškom. Kašicicom vaditi i zakuvati
3. posno : 1 supena kašika brašna, 1 kašika vode isti odnos i jedna kašika ulja, so, izmešati i vaditi kašikom i zakuvati
4. klasične knedle od griza 3 jaja, 3 kašike griza i 3 kašike ulja, so, ohladiti i zakuvati
Priprema:
Narendati šargarepu i koren celera, mogu se koristiti i stabljike celera, njih iseći popreko, iseckati crni luk i beli luk.
Samo malo zagrejati maslinovo ulje i dodati rendanu šargarepu i koren celera, kada povrće malo omekša dodati luk crni i beli, promešati i ostaviti da omekša, poklopiti i prodinstati.
Dodati ostalo povrće po zelji. Dodaje se povrće po dužini kuvanja odnosno tvrdoći. Ako dodajete blitvu ili spanać ono se dodaje na kraju. Prodinstati. Naliti paradajzom i vodom ili samo vodom i dodati suve začine, prokuvati. Kada je gotovo, iseckati sveže listove, peršuna, celera, mirođije po želji.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)