Prava letnja poslastica: Ledena jogurt torta sa malinama
Jednostavan recept
Za koru
- 250 g mlevenog keksa
- 130 g maslaca
- 2 kašike šećera u prahu
Za fil:
- 500 ml jogurta
- 120 g šećera u prahu
- 350 ml slatke pavlake
- 1 kesica vanilin šećera
- 300 g malina
- 2 kesice želatina
Priprema:
Mleveni keks pomešajte sa šećerom u prahu, pa dodajte otopljeni maslac. Dobro izmešajte da dobijete kompaktnu smesu, a potom od nje formirajte koru u kalupu prečnika 24 cm.
Želatin rastvorite po uputstvu na kesici, pa ostavite da nabubri. U većoj činiji izmiksajte jogurt, šećer u prahu i vanilin šećer, pa dodajte želatim i sve ponovo promešajte. Slatku pavlaku umutite da dobijete gust šlag, pomešajte sa jogurtom i sve sjedinite.
Na pripremljenu koru od keksa poređajte maline, pa preko prelijte dobijen krem. Tortu stavite u zamrzivač da se stegne, na minimum četiri sata. Potom skinite kalup, ukrasite svežim malinama i poslužite.