Kao iz pekare: Kifle sa sirom
Mekane i ukusne
Sastojci
Potrebno je:
- 200 ml mlake vode
- 200 ml toplog mleka
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 jaja
- 100 ml ulja
- 1 kg brašna
- 1 kašika soli
- 200 g sira
- 100 g maslaca ili margarina
- 1 jaje za premaz
- 1 kašika jogurta
Priprema
U vanglicu umutiti jaja, dodati vodu i mleko. Izmešati. Dodati kvasac i ramutiti kašikom. Dodati šećer, so, ulje. Izmešati. Postepeno dodavati brašno i umesiti testo. Ostaviti da naraste. Naraslo testo podeliti na 6 dela. Na pobrašnjenoj podlozi svaki deo oblikovati u jufku.
Uzimati po jednu jufku istanjiti u krug. Premazati puterom ili margarinom sobne temperature. Iseći na osam dela. Filovati sirom. Motati kifle. Ponoviti postupak sa ostatkom testa.
Redjati u pleh oblozen pek papirom. Umutiti jaje i jogurt pa premazati kifle. Ostaviti da narastu dok se rerna zagreje na 200 C. Peći kifle oko 30 minuta. Služiti tople uz jogurt ili kiselo mleko. Prijatno.