Preukusne grickalice: Recept za domaće čokoladne perece
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 50 g mlevenih badema
  • 125 g maslaca
  • pet kašika smeđeg šećera
  • kašičica praška za pecivo
  • vanilin-šećer
  • prstohvat soli
  • veće jaje

Za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • dve kašike ulja
  • krupna morska so

Priprema:

Pomešati brašno, prašak za pecivo, mlevene bademe, maslac, šećer, vanilin-šećer, prstohvat soli i umućeno jaje, pa umesiti prhko testo. Ostaviti da malo odstoji, pa rukom vaditi malo smese, praviti valjke veličine olovke, te formirati perece.

Peći u rerni na 180 stepeni desetak minuta. U međuvremenu napraviti glazuru od čokolade i ulja, pa umakati perece, slagati ih na pleh obložen papirom za pečenje, posuti sa malo soli, pa ostaviti da se ohlade.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading