Preukusne grickalice: Recept za domaće čokoladne perece
Sastojci:
- 250 g brašna
- 50 g mlevenih badema
- 125 g maslaca
- pet kašika smeđeg šećera
- kašičica praška za pecivo
- vanilin-šećer
- prstohvat soli
- veće jaje
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- dve kašike ulja
- krupna morska so
Priprema:
Pomešati brašno, prašak za pecivo, mlevene bademe, maslac, šećer, vanilin-šećer, prstohvat soli i umućeno jaje, pa umesiti prhko testo. Ostaviti da malo odstoji, pa rukom vaditi malo smese, praviti valjke veličine olovke, te formirati perece.
Peći u rerni na 180 stepeni desetak minuta. U međuvremenu napraviti glazuru od čokolade i ulja, pa umakati perece, slagati ih na pleh obložen papirom za pečenje, posuti sa malo soli, pa ostaviti da se ohlade.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)