NAPRAVITE ZAPEČENE SARMICE Varijanta bez mesa koju morate da probate
Ukusne zapečene sarmice od blitve se spremaju sa mesom, međutim, možete ih spremiti i na drugačiji način, a da takođe budu neodoljive
Isprobajte i verziju bez mesa, a to su sarme od blitve punjene pire krompirom, pa zapečene u rerni sa paradajz sosom i sirom.
Sastojci:
800 g krompira
550 g blitve
1 crni luk
1 čen belog luka
400 g pelata
30 g putera
100 ml mleka
1 jaje
100 g tvrdog sira
Priprema:
Krompir skuvajte, a blitvu malo očistite, pa blnaširajte. Krompir ispasirajte, pa dodajte puter, mleko i jaje. Dobro sjedinite. Crni luk iseckajte i propržite, a zatim dodajte i mleveni beli luk. Sipajte pelat i ostavite da se kuva oko 5 minuta na laganoj temepraturi. Sipajte kašiku do dve pire krompira i urolajte blitvu. Ređajte u tepsiju. Prelijte paradajz sosom i pospite rendanim sirom. Pecite na 180°C oko 20 minuta.
BONUS VIDEO: