SO I PUTER IDU I U KAFU Poboljšajte dejstvo omiljenog jutarnjeg napitka
I jedno i drugo na prvi pomen mogu da vam zgroze omiljeni napitak, ali u svetu je ovo već postao trend.
Alton Braun, američki dijetetičar, objašnjava da dodavanje male količine soli poboljšava ukus kafe, čini je gušćom, a i neutrališe gorčinu.
- Na ovaj način smanjujete potrebu za šećerom, sprečavate gojenje, pogotovo ako ste veliki kafopija, a nijedan od korisnih sastojaka kafe, magnezijum i antioksidansi, neće se izgubiti - kaže Braun.
On savetuje da je na dve kašike mlevene kafe dovoljno staviti četvrtinu kašičice soli.
U kafu je dobro dodati i malo putera, jer, kako kaže Braun, to pojačava delotvornost kafe za čak pet puta.
- Zahvaljujući mastima u puteru, duže osećate sitost, pa možete i da izgubite na kilaži, a pri tom nećete gubiti energiju tokom dana.
Istraživanja su pokazala da ovaj napitak pomaže u smanjenju holesterola u krvi i da je dobar za krvne sudove - ističe Braun.
U toplu kafu umešajte puter "na vrh noža" i uživajte.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)