TORTA GOTOVA ZA 15 MINUTA Kremasta torta koja se jednostavno sprema
Sastojci:
250 g brašna
60 g šećera
120 g putera
prstohvat soli
Fil:
500 g pavlake
2 jajeta
1 kašičica skroba
2 kesice vanilin šećera
50 g putera
120 g šećera
Priprema:
Pomešajte šećer, brašno, so i puter. Pržite mrvice u tiganju uz stalno mešanje dok ne porumene oko 5-6 minuta. Pomešajte jaja, skrob, pavlaku i šećer.
Kuvajte krem dok se ne zgusne. Kada proključa, sklonite i dodajte puter i vanilin šećer.
4 kašike mrvica odvojite za preliv torte. Ostale mrvice podelite na 4 dela, pa njima obložite dno i stranice kalupa papirom za pečenje.
Ređajte dok ne potrošite mrvice kao i krem koji je vreo.Tortu prekrijte providnom folijom, a onda sačekajte da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Poslasticu stavite onda u frižider da se hladi 6 do 8 sati.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
magazin novosti/Alo.rs/J.M.
Komentari (0)