PUNJENE PAPRIKE U BEŠAMEL SOSU Savršena ideja za porodični ručak (VIDEO)
Najbolji recept za paprike sa sirom
Ukoliko ste mislili da se bešamel sos koristi samo za lazanje ili grčku musaku, prevarili ste se. Ovaj beli sos je odličan i za paprike punjene sirom.
Isprobajte jednostavan, a preukusan obrok za celu porodicu. Priprema se vrlo brzo, a odličan je predlog za ručak ili večeru.
Sastojci:
- 6 paprika babura
- 1 crni luk
- 2 paradajza
- 500 g feta sira
- 200 g rendanog kačkavalja
- 3 jajeta
- biber, origano
Za sos:
- 40 g maslaca
- maslinovo ulje
- 2 kašike brašna
- 700 ml mleka
- biber
- so
- muskantni oraščić
Priprema:
- Paprike očistite od semenki tako da ostanu cele.
- Poređajte ih u pleh.
- Izmrvite feta sir u činiji, dodajte rendani sir, jaja, seckani luk i paradajz i začiniti biberom i origanom.
- Dobro promešajte.
- Dobijenom smesom napunite paprike.
- Pripremite sos tako što ćete puter zagrejati sa maslinovim uljem i u njemu pržiti brašno 2 minuta na laganoj vatri.
- Dodajte vrelo mleko, uz stalno mešanje, kuvajte 2 minuta na laganoj vatri.
- Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem.
- Sipajte sos u pleh pored paprika.
- Pokrijte folijom, pecite u zagrejanoj rerni na 220°C 30 minuta.
- Nakon što uklonite foliju, pecite 15 minuta na 200°C.