PUNJENE PAPRIKE U BEŠAMEL SOSU Savršena ideja za porodični ručak (VIDEO)
Foto: Screenshot

Ukoliko ste mislili da se bešamel sos koristi samo za lazanje ili grčku musaku, prevarili ste se. Ovaj beli sos je odličan i za paprike punjene sirom.

Isprobajte jednostavan, a preukusan obrok za celu porodicu. Priprema se vrlo brzo, a odličan je predlog za ručak ili večeru.

Sastojci:

  • 6 paprika babura
  • 1 crni luk
  • 2 paradajza
  • 500 g feta sira
  • 200 g rendanog kačkavalja
  • 3 jajeta
  • biber, origano

Za sos:

  • 40 g maslaca
  • maslinovo ulje
  • 2 kašike brašna
  • 700 ml mleka
  • biber
  • so
  • muskantni oraščić

Priprema:

  • Paprike očistite od semenki tako da ostanu cele.
  • Poređajte ih u pleh.
  • Izmrvite feta sir u činiji, dodajte rendani sir, jaja, seckani luk i paradajz i začiniti biberom i origanom.
  • Dobro promešajte.
  • Dobijenom smesom napunite paprike.
  • Pripremite sos tako što ćete puter zagrejati sa maslinovim uljem i u njemu pržiti brašno 2 minuta na laganoj vatri.
  • Dodajte vrelo mleko, uz stalno mešanje, kuvajte 2 minuta na laganoj vatri.
  • Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem.
  • Sipajte sos u pleh pored paprika.
  • Pokrijte folijom, pecite u zagrejanoj rerni na 220°C 30 minuta.
  • Nakon što uklonite foliju, pecite 15 minuta na 200°C.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Nata

05.10.2022 10:18

Izvrsno izgleda, bolje nego sa mesom... bešamel je kralj sosova