Malo drugačija verzija: Vreme je da probate čizkejk sa  kajsijama (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 g kajsija
  • 80 g šećera
  • 100 ml vode
  • 9 g želatina
  • 150 g mlevenog keksa
  • 80 g putera
  • 250 g rikote ili drugog mekog svežeg sira
  • 80 g šećera u prahu
  • 250 ml slatke pavlake

Priprema:

Uzmite kajsije, očistite ih od koštica i iseckajte sitnije. Stavite u šerpicu sa šećerom i 70 ml vode i krčkajte dok se šećer ne otopi. Dodajte i 3 g želatina. Nakon ključanja kuvajte još 5 minuta. Ovo treba da se hladi oko 20 minuta.

Želatin potopite u vodu i čekajte da nabubri. Mleveni keks pomešajte sa otopljenim puterom i smesu utisnite na dno kalupa sa obručem. 

Dok pripremate ostatak čizkejka stavite smesu u frižider.

Umutite slatku pavlaku, šećer u prahu i sveži sir, pa dodajte želatin.

Umutite smesu, pa je stavite preko keksa. U frižideru treba da se hladi još pola sata. Nakon toga stavite sloj od kajsija, a onda vratite još malo da odstoji u frižideru.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading