Malo drugačija verzija: Vreme je da probate čizkejk sa kajsijama (RECEPT)
Sastojci:
- 200 g kajsija
- 80 g šećera
- 100 ml vode
- 9 g želatina
- 150 g mlevenog keksa
- 80 g putera
- 250 g rikote ili drugog mekog svežeg sira
- 80 g šećera u prahu
- 250 ml slatke pavlake
Priprema:
Uzmite kajsije, očistite ih od koštica i iseckajte sitnije. Stavite u šerpicu sa šećerom i 70 ml vode i krčkajte dok se šećer ne otopi. Dodajte i 3 g želatina. Nakon ključanja kuvajte još 5 minuta. Ovo treba da se hladi oko 20 minuta.
Želatin potopite u vodu i čekajte da nabubri. Mleveni keks pomešajte sa otopljenim puterom i smesu utisnite na dno kalupa sa obručem.
Dok pripremate ostatak čizkejka stavite smesu u frižider.
Umutite slatku pavlaku, šećer u prahu i sveži sir, pa dodajte želatin.
Umutite smesu, pa je stavite preko keksa. U frižideru treba da se hladi još pola sata. Nakon toga stavite sloj od kajsija, a onda vratite još malo da odstoji u frižideru.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)