PO RECEPTU MOJE BAKE Jabukovača, izuzetno ukusna i sočna starinska poslastica
Posle obroka zasladite se na domaćinski način
. Potrebno je:
- Pola kilograma kore za pitu
- 1 kg jabuka
- 2 jaja
- 250 gr. grožđe
- 3 kašike ulja
- pola margarina
- 4 kašike griza
- 1/3 margarina
- kašika cimeta
- prašak za pecivo
Za preliv
- 5 kašika vode
- 4 kašičice šećera
- 2 vanilin šećera
Priprema:
Uzmite jednu koru i premažite je otopljenim margarinom, pa preko nje stavite drugu koru. Rendane jabuke stavite na drugu koru u koju ste dodali cimet, griz, šećer, prašak za pecivo i jaja.
Umotajte u čvrst rolat i stavite u podmazan pleh. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Kiflice pre pečenja iseći na komadiće i premazati margarinom i uljem.Jabukovac peći pola sata na 250 stepeni.
Kada je ispečeno i ohlađeno, prekrijte ga šećerom u koji ste dodali vanilin šećer.