NIKAD LAKŠI I UKUSNIJI DESERT Bečka Lind torta, kombinacija keksa i savršenog čokoladnog krema, užitak za sva čula
Priprema se samo za 20 minuta, a idealno sladi i osvežava
Potrebno je:
Za koru:
400 g keksa sa kakaom,
30 ml espreso kafe,
100 g maslaca
Za krem:
400 g tamne čokolade,
450 ml slatke pavlake,
2 kašike kakaa,
50 – 100 g šećera,
10 g želatina,
100 ml vode
Za glazuru:
100 g crne čokolade,
50 ml slatke pavlake,
50 g šećera
Priprema:
Izmrvite keks i pomešajte ga sa espresom i istopljenim maslacem.
Mešajte dok se ne dobijete smesu koja može da se oblikuje, ako maslaca nema dovoljno može da se doda malo vode.
Smesu stavite u kalup za tortu i izravnajte je.
Želatin stavite na paru na oko 10 minuta da se zgusne, i posle ga dodajte u rastopljenu čokoladu.
Umutite slatku pavlaku sa šećerom u gust krem i dodajte joj čokoladnu smesu i pažljivo mešajte.
Dobijenu smesu izlijte preko osnove od keksa i poravnajte je.
Pripremite i glazuru, tako što rastopite čokoladu sa slatkom pavlakom i šećerom i ostavite da se ohladi.
Posle sipajte glazuru u kalup, a možete i da dekorišete tortu i nečim dodatnim po želji, svako ima svoj ukus i način.
Torta se stavlja u frižider na jednu noć da se stegne.
BONUS VIDEO