SKRATITE VREME KUVANJA NA POLA Umesto sode bikarbone stavite ovu namirnicu u pasulj

alo.rs/S.Ć. | Žena 04.08.2022 17:23

Da bi ubrzali kuvanje, ljudi uglavnom dodaju sodu bikarbonu. Međutim, pasulj od toga gubi većinu korisnih jedinjenja, a to nikako nije dobro

Foto: Youtube/Printscreen

Pasulj je izuzetno zdrava namirnica. Bogata je vlaknima, ali i brojnim vitaminima, kao i kalijumom, magnezijumom, fosforom, jodom i drugim mineralima.

Njegovom konzumacijom, obezbeđujete svom organizmu sve ove važne hranljive sastojke i minerale.

Pasulj ima jednu manu. Potrebno je dosta vremena da bismo ga skuvali. Prvenstveno je potrebno da neko vreme stoji u vodi, a zatim i da se skuva. Kada sve to saberemo, u pitanju je podosta vremena.

Na sreću, postoji jednostavan trik uz pomoć kojeg vreme kuvanja može da se skrati, a samim tim i da učinimo da jedno od omiljenih kuvanih jela što pre bude spremno za konzumaciju.

Da bi ubrzali kuvanje, ljudi uglavnom dodaju sodu bikarbonu. Međutim, pasulj od toga gubi većinu korisnih jedinjenja, a to nikako nije dobro.

Prema tome, umesto sode bikarbone, u šerpu u kojoj kuvate pasulj dodajte suve morske alge. U suštini, uglavnom je jedan list alge dovoljan za celu šerpu, a ono što je poželjno jeste da dužina svake strane alge bude najmanje 10 centimetara.

BONUS VIDEO

Expand player
Pogledajte više