Topi se u ustima: Čizkejk sa malinama i belom čokoladom
Morate da probate
Za koru:
- 200 g mlevenog keksa
- 120 g maslaca
Za beli fil:
- 500 g neutralnog sira
- 500 ml slatke pavlake
- 100 g bele čokolade
- 50 g šećera u prahu
- 5 g želatina
Za sos od malina:
- 200 g malina
- 100 ml vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica želatina
- 3 kašike vode
Za glazuru:
- 200 g bele čokolade
- 100 ml slatke pavlake
Priprema:
Pomešajte mleveni keks sa rastopljenim maslacem, a zatim u kalup prečnika 26 cm formirajte koru. Stavite je u frižider da se stegne, a za to vreme pripremite fil. Pomešajte krem sa šećerom u prahu, a slatku pavlaku umutite tako da dobijete čvrst šlag, a zatim je pomešajte sa krem sirom.
Otopite na pari čokoladu, razmutite želatin po iskustvu, pa sve sjedinite. Prokuvajte voće sa vodom i šećerom, za sos od maline, a kada bude krenuo da vri, pomerite ga sa ringle i usitnite štapnim mikserom da biste dobili kašu. Zatim dodajte razmućeni želatin i sve pomešajte. Iz frižidera izvadite kalup i polovinu belog fila rasporedite preko kore, a zatim premažite sosom od malina. Preostalu smesu od sira premažite odozgo.
Da biste napravili glazuru, zagrevajte slatku pavlaku do vrenja, a zatim dodajte u nju belu čokoladu i mešajte dok se skroz ne rastopi. Prelijte u kalup preko čizjeka. Stavite kolač u frižider, da odstoji minimum tri sata pre nego ga poslužite, a idealno bi bilo da odstoji preko noći.