Ukusno predjelo: Punjena susamom i soja sosom

alo.rs/zenskimagazin/Lj.Č. | Žena 07.08.2022 13:30

Obogatite trpezu

Foto: Shutterstock

POTREBNO – za 12 zalogaja:

  • 6 jaja
  • ¼ šolje majoneza
  • 1 kašičica soja sosa
  • 1 kašičica prženog susamovog ulja, plus još po potrebi
  • crne semenke susama, za serviranje
  • grickalice od pečenih algi, za dekoraciju

PRIPREMA:

U manju šerpu staviti jaja, pa preko njih sipati hladnu vodu. Poklopiti i ostaviti na šporetu do ključanja. Nakon što voda proključa, ugasiti šporet i ostaviti poklopljeno još 15 minuta. Posle tog vremena, prosuti vruću vodu i staviti jaja pod mlaz hladne vode.

Jaja bi trebalo da se dovoljno ohlade da možete da rukujete s njima. Razbiti dno svakog jajeta o tvrdu površinu i potom ga vratiti u vodu. Ostaviti da tako odstoji par sekundi, pa ih oguliti i preseći po dužini.

Sva žumanca prebaciti u manju posudu. Dodati im majonez, soja sos i susamovo ulje. Mutiti dok se ne dobije glatka smesa. Po potrebi dodati još susamovog ulja.

Prebaciti u plastičnu kesu i odseći jedan kraj, pa filovati belanca. Neposredno pre serviranja, posuti malo crnog susama po svakoj polovini jaja i dekorisati sušenim algama.

Expand player
Pogledajte više