KAKO SE SPREMA KUVANI KUKURUZ? Mnogima omiljena letnja poslastica
Sezona kukuruza uveliko traje, pa ukoliko niste do sada ugrabili priliku da pripremite ovakvu užinu, sada je pravo vreme za to
Kuvani kukuruz se priprema veoma lako i brzo, pa vam neće oduzeti puno vremena, a uživaćete u ukusu.
Kako kuvati kukuruz?
Sve je poprilično jednostavno, a potreban vam je samo jedan sastojak - kukuruz. U istoj šerpi možete da kuvate onoliko kukuruza koliko može da stane, a da svi budu u vodi.
Prvo odbacite zelenu kukuruznu ljusku i svilu, tanke niti koje se lepe za svaki klas. Dok radite, prokuvajte veliki lonac vode, a onda sledi kuvanje kukuruza.
Dodajte kukuruz u ključalu vodu i kuvajte, bez poklopca, dok zrna ne postanu mekana i zlatna.
Vreme kuvanja kukuruza varira u zavisnosti od mnogo faktora, ali pre svega, od toga da li je mlad, ili zreo.
Okvirno je to oko 15-20 minuta za mlad kukuruz i oko 40 minuta za onaj koji je već zreo.
BONUS VIDEO: