KAKO SE SPREMA KUVANI KUKURUZ? Mnogima omiljena letnja poslastica

magazin novosti/Alo.rs/J.M. | Žena 07.08.2022 14:40

Sezona kukuruza uveliko traje, pa ukoliko niste do sada ugrabili priliku da pripremite ovakvu užinu, sada je pravo vreme za to

Foto: Pixbay

Kuvani kukuruz se priprema veoma lako i brzo, pa vam neće oduzeti puno vremena, a uživaćete u ukusu.

Kako kuvati kukuruz?

Sve je poprilično jednostavno, a potreban vam je samo jedan sastojak - kukuruz. U istoj šerpi možete da kuvate onoliko kukuruza koliko može da stane, a da svi budu u vodi.

Prvo odbacite zelenu kukuruznu ljusku i svilu, tanke niti koje se lepe za svaki klas. Dok radite, prokuvajte veliki lonac vode, a onda sledi kuvanje kukuruza.

Dodajte kukuruz u ključalu vodu i kuvajte, bez poklopca, dok zrna ne postanu mekana i zlatna.

Vreme kuvanja kukuruza varira u zavisnosti od mnogo faktora, ali pre svega, od toga da li je mlad, ili zreo.

Okvirno je to oko 15-20 minuta za mlad kukuruz i oko 40 minuta za onaj koji je već zreo.

BONUS VIDEO:

 

Expand player
Pogledajte više