KAKO SE SPREMA KUVANI KUKURUZ? Mnogima omiljena letnja poslastica
Kuvani kukuruz se priprema veoma lako i brzo, pa vam neće oduzeti puno vremena, a uživaćete u ukusu.
Kako kuvati kukuruz?
Sve je poprilično jednostavno, a potreban vam je samo jedan sastojak - kukuruz. U istoj šerpi možete da kuvate onoliko kukuruza koliko može da stane, a da svi budu u vodi.
Prvo odbacite zelenu kukuruznu ljusku i svilu, tanke niti koje se lepe za svaki klas. Dok radite, prokuvajte veliki lonac vode, a onda sledi kuvanje kukuruza.
Dodajte kukuruz u ključalu vodu i kuvajte, bez poklopca, dok zrna ne postanu mekana i zlatna.
Vreme kuvanja kukuruza varira u zavisnosti od mnogo faktora, ali pre svega, od toga da li je mlad, ili zreo.
Okvirno je to oko 15-20 minuta za mlad kukuruz i oko 40 minuta za onaj koji je već zreo.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
magazin novosti/Alo.rs/J.M.
Komentari (0)