NAPRAVITE TORTU SA MALINAMA Prava nedeljna poslastica
Sastojci:
šolja i po brašna
kašičica i po praška za pecivo
pola kašičice soli
šolja i po šećera
pola šolje maslaca
tri veća jajeta
100 g čokolade
dve kašičice ekstrakta vanile
šolja mleka
četiri kašičice soka od limuna
Za fil:
Dve i po šolje slatke pavlake
četvrt šolje šećera u prahu
dve kašičice ekstrakta vanile
tri šolje malina, svežih ili zamrznutih
Za preliv:
100 g čokolade
dve kašike maslaca
Priprema:
Pomešati brašno, kakao, prašak za pecivo i so. Mleku dodati sveže ceđeni sok limuna, promešati i ostaviti da odstoji pet minuta. Umutiti maslac sa šećerom, pa dodavati jedno po jedno jaje i miksati.
Potom umešati otopljenu čokoladu i vanilu, pa još malo miksati. Dodati smesu od brašna i mleko sa limunom, umutiti mikserom, pa podeliti na dva dela. Odvojeno peći dve kore u plehu obloženom papirom za pečenje pola sata u rerni na 180 stepeni.
Mikserom umutiti slatku pavlaku sa šećerom i ekstraktom vanile, pa dodati maline i miksati još 30 sekundi. Rasporediti preko prve kore, pa prekriti drugom. Zagrejati slatku pavlaku, dodati izlomljenu čokoladu i maslac, pa umutiti mikserom. Ukrasiti tortu, ohladiti i poslužiti.
Uživajte!
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)