SPREMITE PRAVI ITALIJANSKI SPECIJALITET Fritata sa tikvicama i parmezanom, na stolu za manje od pola sata
Ovaj recept za fritatu sa tikvicama odlično je letnje jelo, koje je zdravo, a držaće vas sitima do ručka
Sastojci:
2 manje tikvice
7 krupnijih jaja
100 g parmezana
1 kašika maslinovog ulja
1 glavica luka
so, biber
malo svežeg peršuna
Priprema:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa na njemu propržite sitno naseckan luk dok ne omekša. Tikvice dobro operite, skinite im vrhove, pa ih isecite na tanke kolutove. Kada se luk zastakli, dodajte tikvice i sve lagano dinstajte 5-10 minuta. Jaja razmutite, dodajte začine i parmezan, pa sve prelijte ravnomerno preko tikvica. Nemojte mešati, već poklopite tiganj i pecite oko 10 minuta u rerni koju ste zagrejali na 180 stepeni, ili dok smesa ne počne da se odvaja od ivica. Peršun sitno naseckajte, pa pre služenja pospite po fritati i služite.