DA VAM KUHINJA ZAMIRIŠE KAO U NAŠIH BAKA Domaća pita sa krompirom, sva čula će uživati
Sastojci su jednostavni i ne tako zahtevni, kao i vreme koje vam je za njenu pripremu potrebno
Sastojci:
- 800 g brašna
- oko 0,3 dl vode (koliko da se testo umesi)
- oko 400 g krompira
- so, biber i vegeta
- kašičica ulja
Priprema:
U veću posudu sipajte brašno i so i mlakom vodom postepeno mesite kako biste dobili čvrsto testo. Tako umeseno testo premažite malo uljem i ostavite da odstoji desetak minuta. Nakon što je odselo na stolu, podelite ga na 6 jednakih delova i svaki od njih ćete umesiti u kuglicu. Ostavite ih još malo da odstoje, a za to vreme pripremite nadev od krompira. U jednu posudu izrendajte krompir, sipajte vegetu, so i biber i kašičicu ulja. Tako sve sjedinjeno propržite na tihoj vatri.
Foto: Youtube/Printscreen
Razvučete jednu po jednu kuglu što više možete po stolu, da se napravi velika kora. Možete to činiti i na nekoj platnenoj krpi kako vam se testo ne bi cepalo. Kada ste to uradili, po ivici razvučene kore dodate nadev od krompira i motate koru do kraja. Tako zamotanu koru ubacujete u pleh savijajući je od centra ka spolja u pravcu kazaljke na satu. I tako činiti sa ostatkom drugih kugli. Peći na 200'.