Tope se u ustima: Mafini sa višnjama
Preukusni
Sastojci
Potrebno je:
- 2 jajeta
- 200 ml jogurta
- 160 ml ulja
- 1 časa šećera
- 2 čaše brašna
- 2 vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 g čokolade
- 300 g višanja
Priprema
Umutiti jaja sa šećerom i vanil šećerom, pa dodati jogurt i ulje. Brašno pomešati sa praškom za pecivo, pa sjediniti sa umućenom smesom. Čokoladu za kuvanje iseckati na kockice, pa lagano umešati u smesu (najbolje varjačom).
Dodati 2/3 višanja, koje smo prethodno ocedili od soka i posuli kašikom šećera. Smesu sipati u kalupe po želji. Silikonske ne oblažem korpicama, nema potrebe, dok u teflonske stavljam papir za pečenje.
Na svaki mafin pre pečenja utisnem nekoliko višanja. Peći oko 20 minuta na 200 stepeni C.